Evenimentul a adunat membrii Familiei Olimpice: medaliaţi olimpici, sportivi, antrenori, preşedinţi şi secretari de federaţii sportive, învăţători de educaţie fizică, etc.

Este semnificativ că acest eveniment a încheiat şirul de acţiuni dedicate aniversării de 25 de ani de la fondarea CNOS din Republica Moldova.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a apreciat colaborarea frumoasă dintre CNOS şi Direcţia educaţie, tineret şi sport a mun. Chişinău pentru organizarea manifestărilor sportive cu antrenarea elevilor şi tinerilor din municipiul Chişinău.

Ion Varta a apreciat valoarea ştiinţifică şi documentară a cărţii şi disponibilitatea colectivului Arhivei de Stat de a se implica în continuare în studierea suplimentară a izvoarelor cu tematică sportivă, olimpică.

Autoarele Natalia Doneţ şi Cristina Vasilianov au subliniat că proiectul de elaborare a cărţii a fost conceput şi ca o oportunitate de a construi o arhivă istorică sportivă fără precedent, care nu va include doar fotografii, dar şi materiale video. Ele au exprimat cuvinte de recunoştinţă Arhivei de Stat a Republicii Moldova, Centrului de Studii Olimpice din Lausanne, Serviciului de Imagini a Comitetului Internaţional Olimpic, dar şi jurnaliştilor sportivi Boris Harcenko, Serghei Doneţ, Vadim Caftanat, Nicolae Buceaţchi, Natalia Doneţ, Alexandr Cernîh, Victor Orehov, Ana Şveţova.

La eveniment au participat de asemenea reprezentanţi ai Liceelor cu profil sportiv şi ai unor şcoli sportive specializate din Chişinău, care au primit un set de cărţi pentru bibliotecile din instituţii.

După lansarea albumului, membrii Familiei Olimpice au plantat în mod simbolic arbori în faţa Casei Olimpice.