Acesta susţine că trei sezoane la rând, 2013-2014, 2014-2015 şi 2015-2016, campioana en titre şi-ar fi asigurat titlul cumpărând arbitrii, pe asistenţii acestora, observatorii şi delegaţii Ligii la meciurile sale.

Aceştia primeau câte "o mică atenţie" ce consta dintr-un voucher de 200 de euro, cu care-şi puteau achita, spre exemplu, masa la restaurant. De asemenea, li se oferea şi un "Kit Eusebio", ce conţinea o replică a tricoului legendarului Eusebio, care a îmbrăcat tricoul alb-roşu al lusitanilor între 1960 şi 1975.

Poliţia judiciară a ridicat numeroase documente de la sediul clubului în ultimele săptămâni. Dar conducătorii Benficăi n-au vrut să comenteze în niciun fel situaţia: "Vrem să evităm eventualele speculaţii ce ar putea apărea. E o anchetă în curs şi în curând vor fi publicate rezultatele".

Şi preşedintele lui Porto, Pinto da Costa, a fost acuzat de practici neortodoxe în relaţia cu oficialii, în aşa-numitul scandal Apito Dourado (Fluierul de Aur). Din înregistrările unor convorbiri telefonice a reieşit că da Costa îi cumpăra pe arbitri cu "fructe", adică prostituate. În aprilie 2009 a fost declarat însă nevinovat, iar Comisia de Disciplină a Federaţiei i-a ridicat suspendarea pe 2 ani dictată în 2007.