"Cred că ar putea fi o idee bună pe viitor, însă va trebui să discutăm acest subiect. A merge din Portugalia în Azerbaidjan, de exemplu, este aproape la fel ca şi cum ai merge la New York. Pentru suporteri nu este o problemă, însă va trebui să analizăm. Este o competiţie europeană, aşa că va trebui să ne gândim bine", a declarat şeful forului continental.

Conducătorul UEFA doreşte şi modificarea procesului de atribuire a organizării finalei Champions League. Crede că oraşul gazdă ar trebui să fie stabilit în urma unei licitaţii.

"Procesul de candidatură va trebui să fie foarte clar, deoarece dacă primeşti finala Ligii Campionilor sau a Europa League ca pe o favoare politică, nu este ok. Cu un proces clar de candidatură, atât administraţia, cât şi eu vom fi protejaţi, pentru că oricine va încerca să ne sune, să ne preseze, pentru a solicita o astfel de favoare, va avea un răspuns clar: ne pare rău, există reguli clare, nu putem face asta", a mai spus Ceferin.

Finala actualei ediţii a Ligii Campionilor va avea loc pe stadionul Millennium din Cardiff, pe 3 iunie 2017, în timp ce finala Europa League se va disputa la Stockholm, pe Friends Arena, pe 24 mai.

România a găzduit o singură dată o finală de cupă europeană, în 2012, când Atletico Madrid a învins-o cu 3-0 pe Athletic Bilbao în ultimul act al Europa League, pe Arena Naţională din Bucureşti.