"De 25 de ani, mi se cer pe nedrept peste 40 de milioane de euro, dintre care 35 milioane reprezentând interese şi sancţiuni pentru o aşa-zisă fraudă fiscală considerată inexistentă de către toţi judecătorii", asigură fostul fotbalist argentinian într-un interviu acordat cotidianului italian.

Guvernul italian a integrat în proiectul său de buget pe 2017 o dispoziţie care elimină Equitalia, organism responsabil cu colectarea impozitelor în Italia, anulând în trecere sancţiunile şi interesele datorate pentru neplata impozitelor.

Guvernul a dezminţit orice amnistie fiscală, afirmând că este vorba de "ameliorarea" raportului dintre stat şi contribuabili.

Întrebat în legătură dacă ştie că această dispoziţie îl va obliga să-şi rezolve datoriile fiscale, fosta legendă a fotbalului a exclus categoric această posibilitate.

"Nu datorez nimic nimănui...şi deşi sunt nevinovat, eu sunt tratat ca cel mai rău criminal în faţa tuturor", a afirmat Maradona. "Eu sunt singurul din lume căruia i-au fost luaţi cerceii din urechi şi ceasurile", a adăugat fosta vedetă a clubului Napoli, care va împlini 56 de ani pe 30 octombrie.

Fiscul italian i-a confiscat două ceasuri de lux, în valoare de 11.000 de euro, fostului jucător şi selecţioner al echipei Argentinei în perioada în care se afla la Napoli în 2006 pentru un meci de binefacere, apoi o pereche de cercei cu briliante când s-a aflat la o cură de slăbire în 2009 la Merano (Italia). Bijuteriile au fost vândute la licitaţie pentru suma de 25.000 euro.

Diego Maradona a fost condamnat în 2005 de către Curtea de casaţie la plata a 37,2 milioane euro, dintre care 23,5 milioane penalităţi, pentru că nu şi-a plătit regulat impozitul pe venituri. Suma totală a ajuns la 40 de milioane.