Clubul madrilen, totodată deţinătorul recordului de trofee cucerite în UCL, în număr de 11, este urmat la mare distanţă de formaţia germană Bayern Munchen, cu 313 meciuri, şi de marea rivală FC Barcelona, cu 280 de meciuri.

Real Madrid a disputat primul său meci în Cupa Campionilor Europeni în septembrie 1955, împotriva elveţienilor de la Servette Geneva, în care spaniolii s-au impus cu 2-0 pe stadionul "Charmilles" din Geneva. Gruparea din capitala Spaniei este, de altfel, deţinătoarea recordului de victorii în această competiţie, cu un total de 237.

Borna de 100 de meciuri disputate în cea mai prestigioasă competiţie a fost atinsă pe 7 martie 1973, împotriva formaţiei Dinamo Kiev, cu care a terminat la egalitate, 0-0, în prima manşă a sferturilor de finală. Partida, disputată la Odesa, a rămas în memoria fanilor madrileni pentru faptul că jucătorii lui Real au evoluat în echipament roşu, precum şi pentru evoluţia foarte bună a portarului Mariano Garcia Ramon.

Partida cu numărul 200 s-a disputat pe "Santiago Bernabeu" împotriva portughezilor de la FC Porto, în faza grupelor ediţiei 1999-2000, iar madrilenii s-au impus de această dată cu 3-1, în timp ce al300-lea joc a avut loc pe 19 septembrie 2007, tot în faza grupelor Champions League, în victoria cu2-1 în faţa lui Werder Bremen.