”Cred că este corect, onest şi bine pentru box să renunţ la aceste centuri. Astfel, alţi pugilişti vor putea lupta pentru ele. Am câştigat aceste titluri cu mândrie în ring şi cred că tot acolo ar fi trebuit să le şi pierd, dar acum sunt în imposibilitatea de a le apăra”, a declarat Fury într-un comunicat de presă.

El oricum ar fi urmat să fie deposedat de aceste titluri după ce a anulat de două ori meciul revanşă cu ucraineanul Vladimir Klitschko. Fury a pierdut deja titlul IBF, în decembrie 2015, după ce a decis să-i acorde revanşa lui Klitschko, în loc să lupte cu challengerul obligatoriu desemnat de IBF,Viaceslav Glazkov.

Corpul de control al boxului britanic s-a întâlnit, miercuri, pentru a decide dacă îi va retrage licenţa lui Tyson Fury în urma problemelor legate de droguri. Decizia forului britanic va fi anunţată joi.

Campionul mondial la categoria grea Tyson Fury a fost depistat pozitiv cu cocaină la 30 septembrie. Fury, în vârstă de 28 de ani, urma să-i acorde revanşa ucraineanului Vladimir Klitschko într-o luptă programată la 29 octombrie, însă britanicul a anunţat, la 23 septembrie, că renunţă la această întâlnire din motive medicale. Fury nu a precizat natura accidentării şi nici o altă dată eventuală pentru luptă.

ESPN precizează că testul ieşit pozitiv, unul de urină, a fost făcut la 22 septembrie, cu o zi înainte de anunţul lui Fury.

Tyson Fury, a declarat într-un interviu acordat revistei Rolling Stone că trece printr-o depresie puternică, o tulburare bipolară, motiv pentru care a consumat alcool şi cocaină, reafirmând faptul că nu mai vrea să boxeze şi precizând că îşi doreşte să moară.

Întâlnirea revanşă cu Klitschko a mai fost amânată o dată, la 24 iunie, când Tyson Fury a invocat o entorsă la gleznă. Fury şi Klitschko ar fi trebuit să boxeze la 9 iulie.

Vladimir Klitschko, în vârstă de 40 de ani, a fost învins de Tyson Fury, în noiembrie 2015, la Dusseldorf, şi a pierdut atunci centurile WBA, IBF şi WBO la categoria grea.

Meciul-revanşă dintre Klitschko şi Fury, programat la Manchester, era aşteptat cu sufletul la gură de toată suflarea boxului, având în vedere rezultatul primei confruntări dintre cei doi, din noiembrie anul trecut, când Fury a şocat lumea boxului după ce l-a învins pe ucrainean după 11 ani şi jumătate şi l-a lăsat fără centurile WBA, IBF, WBO şi IBO la categoria grea.

Tyson Fury are 25 de victorii din tot atâtea meciuri disputate la profesionişti, 18 dintre ele obţinute înainte de limită.