Neînvinsă în precedentele trei meciuri de simplu de la Perth, ucraineanca a cedat la 4 primul act, în timp ce al doilea set a avut nevoie de tie-break. Svitolina a condus cu 6-1, dar a ratat apoi cinci mingi de set. Cu şapte puncte consecutive, Gavrilova a întors scorul şi s-a impus cu 8-6.

”Mi-am spus că voi juca set decisiv şi că trebuie să evoluez fără presiune. Evident, acest lucru m-a ajutat”, a spus Gavrilova.

Nick Kyrgios a fost cel care a lămurit soarta învingătoarei. Australianul, în vârstă de 20 de ani, nu i-a cedat nici el vreun set lui Alexandr Dolgopolov. Numărul 30 ATP s-a impus cu 6-3, 6-4, iar Australia a cucerit pentru a doua oară în istorie Cupa Hopman.

”Aş vrea să-i mulţumesc lui Nick. Este un partener extraordinar şi m-am simţit extraordinar alături de el. Sunt atât de fericită, dar şi foarte speriată. Poate să vorbească el acum”, a adăugat Gavrilova.

”Da, nu vreau să repet prea multe din ce a spus Dasha. Nu cred că cineva a înţeles cu adevărat ceva. Vreau să mulţumesc tuturor pentru această săptămână memorabilă. Am fost extrem de entuziasmat să joc aici, este unul dintre turneele mele preferate”, a fost şi reacţia lui Kyrgios

Precedenta Cupă Hopman din palmaresul Australiei a fost cucerită în 1999, de către Mark Philippoussis şi Jelena Dokic.