Neymar e acuzat în cazul transferului său de la Santos la Barcelona, dosar în care sunt deja puşi sub acuzare preşedintele campioanei Spaniei, Josep Maria Bartomeu, fostul preşedinte, Sandro Rosell, tatăl lui Neymar, foştii preşedinţi ai lui Santos, Odilo Rodrigues şi Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro, cluburile Santos şi Barcelona.

“Simţim că am fost trădaţi de Neymar. Suntem victimele unei fraude dezgustătoare şi corupţie privată şi avem încredere în justiţia spaniolă. Regretăm că un jucător atât de talentat ca el, idol în întreaga lume şi cu care am avut o relaţie personală a fost folosit pentru asta.”, a declarat Roberto Moreno, şeful DIS, firma care deţinea 40 de procente din drepturile federative ale lui Neymar şi care a declanşat practic scandalul transferului jucătorului la Barcelona.

Santos, fostul club al jucătorului, a cerut deja la FIFA suspendarea acestuia pentru 6 luni şi a solicitat despăgubiri de 42 de milioane.

Judecătorul Curţii de Instrucţie numărul 5 din cadrul Curţii Supreme spaniole, va anunţa în curând dacă îl va cita pe fotbalist ca inculpat în acest dosar.