Cea mai importantă publicaţie online de handbal, handball-planet.com, şi-a desemnat laureatele anului 2015 în urma votului a 19 jurnalişti de specialitate din întreaga lume şi al fanilor. Cristina Neagu a fost prima atât în opţiunile specialiştilor, cât şi ale suporterilor, strângând 84 de puncte. Norvegianca Nora Mork, 52 de puncte, e a doua, conaţionala sa Heidi Loke, 49 de puncte, a treia.

Cristina Neagu, 27 de ani, a cucerit în 2015 şi Champions League, cu Buducnost Podgorica, fiind golghetera competiţiei şi aleasă în echipa ideală a celei mai importante întreceri europene a cluburilor. De asemenea, a fost golghetera Campionatului Mondial din Danemarca, din decembrie, şi selecţionată în echipa ideală a competiţiei. A primit şi titlul de handbalista anului în România în 2015.

În 2010, românca a fost desemnată cea mai bună din lume şi în ierarhia Federaţiei Internaţionale de Handbal, având şanse la acest trofeu şi în 2015.

Paula Ungureanu e şi ea premiată în ierarhiile handball-planet.com, fiind desemnată cel mai bun portar din 2015. Ea a avut 23 de puncte, cu unul mai mult faţă de portarul campioanei mondiale, Norvegia.

Oana Manea a fost şi ea nominalizată pentru postul de pivot şi a strâns 19 puncte, fiind a treia în această ierarhie, după Heidi Loke şi Dragana Cvijic.