Jurgen Klopp este la două meciuri distanţă de primul său trofeu la cârma "cormoranilor". Germanul nu s-ar fi putut declara altfel decât fericit având în vedere că echipa sa s-a impus pe un teren unde se câştigă extrem de greu. City şi United au simţit pe propria piele ce înseamnă Britannia Stadium în acest sezon, ambele echipe pierzând fără drept de apel în faţa lui Arnautovic&Co.

Totuşi, victoria de azi, adusă de rezerva Ibe, a fost umbrită de două accidentări care îi vor da bătăi mari de cap tehnicianului neamţ în perspectiva meciului cu Arsenal, de săptămâna viitoare. Coutinho şi Lovren au părăsit terenul încă din prima repriză şi, judecând după imagini, au suferit accidentări destul de grave, astfel că sunt şanse minime să fie apţi pentru confruntarea cu "tunarii". Dacă brazilianul din atac s-a dovedit extrem de important în angrenajul lui Liverpool odată cu venirea lui Klopp, paradoxal,absenţa lui Lovren ar putea să cântărească mai mult. Asta în condiţiile în care şi Skrtel e "rupt", singurii doi fundaşi centrali din meserie din lot fiind în acest moment Sakho şi Toure.

În ceea ce priveşte meciul propriu-zis, acesta a fost controlat destul de clar de oaspeţi, care ar fi putut obţine o victorie mai concludentă dacă Butland (portarul cu cele mai multe parade salvatoare din primele 5 campionate din Europa, în acest sezon) nu ar fi fost din nou la înălţime.

Returul de pe Anfield va avea loc pe 26 ianuarie şi va fi de asemenea transmis în direct de Digi Sport.

Echipele de start

Stoke

Butland - Johnson, Shawcriss, Wollscheid, Pieters - Whelan, Cameron - Shaqiri, Afellay, Arautovic - Bojan Krkic

Liverpool

Mignolet - Clyne, Toure, Lovren, Moreno - Can, Lucas Leiva, Allen - Lallana, Firmino, Coutinho