Antrenorul gorjenilor a precizat că problemele financiare pe care le traversează clubul din Tg. Jiu amână puţin realizarea vreunei achiziţii, dar Mutu ar fi tentat să joace la Pandurii, mai ales că Iordănescu junior l-ar putea ajuta să se pregătească bine şi să ajungă într-o formă care să îl aducă şi în vederile selecţionerului Anghel Iordănescu.

"Dacă se aşteaptă la intervenţii din partea mea, e clar că nu o pot face", a precizat tehnicianul, care a precizat că, dacă atacantul ar accepta această mutare, strategia de la Pandurii s-ar construi în jurul ambiţiei sale de a ajunge la EURO 2016 cu prima reprezentativă a României.

"A fost o discuţie generală cu Adrian Mutu. Stabilisem o întâlnire, pentru că ne cunoaştem de multă vreme. Am discutat şi de o posibilă colaborare, dar nimic concret. Sunt destul de reţinut în a face achiziţii, din cauza situaţiei financiare. Nu voi da acordul să vină vreun jucător la Pandurii, până când actualii jucători, cei care au adus echipa până aici, nu îşi vor primi toţi banii", a declarat Edi Iordănescu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

"Adrian şi-a arătat interesul. S-au întâmplat lucruri bune la Pandurii, e un mediu bun, un climat bun şi cred că e un mediu propice şi pentru el. El este un jucător destul de matur, care poate avea succes, dacă are un obiectiv. Îşi doreşte să revină la echipa naţională, iar pentru a ajunge acolo trebuie să fie într-o formă foarte bună la echipa de club. Trebuie să se adapteze rapid, să muncească şi să fie într-o formă bună pentru a primi o eventuală convocare", a adăugat antrenorul de la Pandurii Tg. Jiu.

"L-am asigurat că tot sprijinul pe care i-l pot da e să îl ajut să se pregătească şi să fie într-o formă bună. Mai mult nu, pentru că îl ştiu şi pe tatăl meu cum este. Dacă se aşteaptă la intervenţii din partea mea, e clar că nu o pot face. Probabil l-au încurajat şi evenimentele din ultima perioadă de la Pandurii. Dacă se va concretiza , va fi o punte de plecare şi pentru mine, voi construi strategia în jurul ambiţiei lui", a mai spus Edi Iordănescu.

35 de goluri în 77 de meciuri are Adrian Mutu la echipa naţională a României şi e pe primul loc în topul marcatorilor din toate timpurile la prima reprezentativă, alături de Gheorghe Hagi.