Serena a fost prima care şi-a anunţat abandonul din Cupa Hopman, competiţie transmisă în direct de Digi Sport. Americanca s-a retras, luni, chiar înaintea primului meci, din cauza unei inflamaţii la genunchi.

Pentru Williams, aceasta era singura întrecere la care trebuia să ia parte înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se va desfăşura în perioada 18-31 ianuarie.

Marţi, a venit rândul Mariei Şarapova să renunţe la turneul de la Brisbane, din cauza unor probleme la antebraţul stâng. Ca şi Serena, ocupanta numărului 4 WTA, va debuta în 2016 direct la Melbourne.

Tendonul lui Ahile a reprezentat problema din cauza căreia Simona Halep a abandonat înaintea primului meci de la Brisbane, unde urma să se dueleze cu Victoria Azarenka. Spre deosebire de rivalele ei, românca de 24 de ani se va pregăti la Sydney pentru Australian open.

Din top 5, Garbine Muguruza şi Agnieszka Radwanska sunt singurele două jucătoare care evoluează în prima săptămână din calendar. Iberica va debuta în optimile de la Brisbane, împotriva Varvarei Lepcenko, în timp ce câştigătoarea Turneului Campioanelor a trecut în prima rundă de la Shenzen, de Alexandra Krunic, cu 6-4, 6-3.

Programul din primele două săptămâni ale sezonului pentru jucătoarele din Top 20.