Rafa Benitez este istorie pentru Real Madrid. Florentino Perez a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că gruparea blanco a ajuns la un acord pentru încetarea colaborării cu tehnicianul iberic. Spaniolul este al 10-lea antrenor demis de Perez (primul a fost Vicente del Bosque).

De destinele echipei, cel puţin până la finalul acestui sezon, se va ocupa legendarul Zinedine Zidane. Fostul internaţional francez a scris istorie pentru Real ca jucător, cucerind 6 trofee: La Liga (2002-2003), Supercupa Spaniei (2011, 2003), Champions League (2001-2002), Supercupa Europei (2002), Cupa Intercontinentală (2002). La început în cariera de antrenor, acesta a fost în 2013-2014 secundul lui Ancelotti, pentru ca de anul trecut să se ocupe Real Madrid Castilla. Cu el la comandă, formaţia a doua a clubului din capitala Spaniei a etalat un joc extrem de ofensiv. Zidane este primul francez din istorie care va conduce Realul.

"Am luat o decizie grea: ne despărţim de Benitez, antrenorul nostru până astăzi. Zinedine, acesta este stadionul tău, acesta este clubul tău. Din acest moment el va fi noul antrenor al lui Real Madrid", a spus Perez în cadrul conferinţei de presă.