Nemţoaica, locul 6 WTA, s-a impus în trei seturi în faţa Serenei Williams, locul 1 WTA, scor 6-4, 2-6, 6-4, după o partidă care a durat două ore.

În primul set, Serena Williams, 34 de ani, a făcut multe greşeli, iar jocul ei nu a funcţionat la nivelul maxim. Kerber, 28 de ani, a ştiut să profite de erorile neforţate ale adversarei şi de serviciul care a dat rateuri şi a făcut două break-uri. Williams a câştigat o dată pe serviciul adversarei, dar nu a fost suficient.

Williams şi-a îmbunătăţit vizibil jocul şi a trimis meciul în setul decisiv. Liderul WTA nu a mai făcut aşa multe greşeli neforţate şi a pus mai multă presiune pe adversara ei. Kerber nu a putut face faţă loviturilor puternice şi bine plasate ale Serenei.

Setul trei a fost unul spectaculos şi dramatic. Kerber a reuşit să facă break la scorul de 1-0, dar Serena a revenit imediat şi a egalat la doi. La scorul de 3-2 pentru Kerber, Serena şi-a pierdut serviciul, după un ghem dramatic, în care a salvat patru mingi de break. Kerber a servit la 5-3 pentru a câştigat meciul, dar Serena a făcut break. Imediat, nemţoaica a revenit şi a câştigat pe serviciul adversarei, impunându-se în finală.

Kerber este la primul turneu de Grand Slam câştigat, fiind şi prima finală pe care o dispută. În plus, ea devine jucătoare cel mai slab cotată care câştigă Australian Open, din 2008 încoace. Atunci, cea care s-a impus în Australia era Serena, care era clasată pe locul 7.

3 jucătoare au câştigat turneul, după ce au salvat o minge de meci. Kerber a intrat şi ea în acest top, după ce în primul tur a salvat o minge de meci în duelul cu Misaki Doi.

Dacă ar fi triumfat în finală, Williams câştiga pentru a şaptea oară Australian Open şi ar fi ajuns la 22 de turnee de Grand Slam câştigate, egalând-o pe Steffi Graf, cea care deţine recordul.

După acest triumf, Kerber va primi 2000 de puncte WTA şi va urca vertiginos în clasamentul WTA. Nemţoaica, aflată acum pe locul şase, va urca patru poziţii şi va ajunge pe doi. Astfel, Halep va cădea în clasamentul circuitului feminin şi va ajunge pe locul 3.