Federaţia Română de Fotbal a ajuns la un acord cu forul de la Vilnius pentru o partidă de pregătire ce se va disputa în ţară, pe 23 martie 2016. Locul şi ora de start vor fi comunicate ulterior.

Tot în luna martie, pe data de 27, şi tot pe teren propriu, ”tricolorii” vor întâlni campioana europeană en titre, Spania, într-un alt meci amical.

Din cele zece confruntări pe care România le are în palmares contra Lituaniei a reuşit să câştige nouă dintre acestea. Adversarii au şi ei un succes. Golaverajul all-time este 18-6 în favoarea ”tricolorilor”. Ultimul duel dintre cele două selecţionate datează din iunie 2009, când România s-a impus în deplasare cu scorul de 1-0, în preliminariile CM 2010.

Joi a fost anunţată data ultimului amical al naţionalei României înaintea Campionatului European. Pe 3 iunie 2016, ”tricolorii” vor întâlni echipa Georgiei, în ţară, cu două zile înainte de plecarea în Franţa. Locul şi ora disputării vor fi anunţate ulterior.

După Spania, naţionala României este aproape de perfectarea unui meci amical cu campioana mondială en-titre, Germania, înainte de turneul final din Franţa, din luna iunie. ”Tricolorii” ar urma să dea piept cu Neuer, Ozil, Kroos, Thomas Muller şi compania la sfârşitul lunii mai.

Până atunci, România are de disputat 3 partide amicale în stagiul de pregătire care se desfăşoară acum, în Antalya.

Amicalele României din Turcia, în direct la Digi Sport:

Torpedo Kutaisi - sâmbătă, 30 ianuarie, ora 19:00

Zimbru Chişinău - marţi, 2 februarie, ora 17:30

Beroe Stara Zagora - sâmbătă, 6 februarie, ora 17:00

Program amicale România, după stagiul din Antalya:

Lituania - 23 martie

Spania - 27 martie

Germania, Rusia (?)

Georgia - 3 iunie

România are şanse mari să întâlnească Germania, campioana mondială, în luna mai, într-un meci amical disputat în stagiul de pregătire din Austria. Pentru cel de-al doilea meci de pregătire din cantonamentul respectiv, FRF negociază cu Rusia. Cele două meciuri se vor disputa pe 22 sau 23 mai, respectiv pe 26-27 mai.