Anunţul a fost făcut de preşedintele federaţiei de profil Pavel Cebanu la Congresul Ordinar al FMF, care a avut loc astăzi la Ciorescu.

Alegerile pentru şeful fotbalului mondial vor avea loc pe 26 februarie.

La funcţia de preşedinte al FIFA, pe lângă Infantino, mai candidează şi Preşedintele Confederaţiei de fotbal a Asiei - Şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, Prinţul Iordaniei - Ali Al-Hussein, omul de afaceri din Africa de Sud - Tokyo Sexwale, fostul adjunct al secretarului general al FIFA - Jerome Champagne.

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a confirmat, joi, că cei 10 membri ai săi îl vor susţine pe candidatul Gianni Infantino, secretar general al UEFA, la alegerile pentrupreşedinţia FIFA, care se vor desfăşura pe 26 februarie.

Comitetul executiv al CONMEBOL a decis în unanimitate să susţină candidatura şi planul de activitate al candidatului Gianni Infantino la preşedinţia FIFA, se arată într-un comunicat.

Gianni Infantino şi Prinţul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei şi-au prezentat strategia de reformare a FIFA la Congresul CONMEBOL de acum câteva zile, care l-a votat ca preşedinte pe paraguayanul Alejandro Dominguez.

Precedenţii preşedinţi, Juan Angel Napout, Nicolas Leoz şi Eugenio Figueredo, sunt acuzaţi de procurorii americani de diverse delicte de corupţie şi spălare de bani.

Federaţia Română de Fotbal a reiterat, la sediul UEFA, susţinerea candidaturii lui Gianni Infantino la preşedinţia FIFA, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, citat de site-ul acestui for.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi secretarul general, Radu Vişan, au fost invitaţi la Nyon pentru o reuniune a tuturor conducerilor de asociaţii europene. Întâlnirea a avut loc vineri, în ziua în care Comitetul Executiv al UEFA a fost programat pentru o nouă sesiune de discuţii.