Marea absentă este Alexandra Dulgheru, care a acuzat probleme la genunchi şi a devenit astfel indisponibilă pentru confruntarea cu deţinătoarea trofeului.

În schimb, liderul echipei noastre, Simona Halep, care anunţase iniţial că nu va juca din cauza unei operaţii de deviaţie de sept, a decis să amâne intervenţia chirurgicală şi se va afla pe teren.

"Alexandra Dulgheru, din păcate, este accidentată şi nu poate juca pentru România. Ne bucură foarte mult faptul că Simona Halep a decis să joace pentru echipa noastră. A făcut un tratament, şi-a amânat operaţia, şi este pregătită să joace în acest meci", a declarat căpitanul nejucător al României, Alina Tecşor, pentru site-ul Federaţiei Române de Tenis.

Echipa Cehiei a anunţat deja jucătoarele pe care se va baza la meciul cu România. Acestea sunt Petra Kvitova (7 WTA),Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA).

Cehia este deţinătoarea trofeului şi nu s-a întâlnit niciodată cu România, în Fed Cup. În schimb, Cehoslovacia a învins România în 1980, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, meci disputat la Berlin.