"Cine nu are bătrâni, să-şi cumpere", pare a fi proverbul preferat al lui Anghel Iordănescu. Selecţionerul crede că revenirea lui Mutu şi Marica în Liga 1 va fi benefică atât pentru campionat, cât şi pentru naţională.

"Eu apreciez şi revenirea lui Marica, şi poziţia lui Mutu. Dorinţa lor de a juca la naţională. Fotbalul românesc are nevoie de valori. Dacă vă uitaţi la lot, nu avem nume deosebite care să tragă echipa după el. Noi sperăm ca ei să revină şi să atingă nivelul pe care îl cere echipa naţională", a spus Anghel Iordănescu.

Selecţionerul este îngrijorat de absenţa altui jucător cu experienţă. Căpitanul Răzvan Raţ s-a operat la umăr şi va putea fi apt de joc cel mai devreme peste 3 luni.

"Din punctul meu de vedere nu e uşor să ştiu ca Raţ, om de bază la naţională, cu extrem de multă experienţă, a fost operat şi are o pauză aşa mare. Cu siguranţă că turneul din această iarnă trebuie să îmi dea un titular pentru jocul cu Lituania din 23 martie, pentru că nu cred că va putea reveni până la acea dată", a adăugat tehnicianul echipei naţionale.

Iordănescu vrea ca tricolorii să se prezinte în mare formă şi pe 27 martie, la amicalul de lux contra campioanei europene, Spania. Antrenorul primei reprezentative este dezamăgit însă de problemele ivite la Arena Naţională.

"Îmi doresc foarte mult să jucăm pe Arena Naţionala. Nu ştiu dacă am putea să avem vreo scuză ca un meci cu o campioană mondială să nu se joace pe cel mai mare stadion al ţării", a mai precizat Anghel Iordănescu.