Conform unui articol publicat de BBC, în ultimii zece ani, TIU a primit plângeri repetate cu privire la 16 jucători din Top 50 ATP, inclusiv în privinţa unor meciuri disputate de aceştia la turnee de Grand Slam.

Potrivit englezilor, suspiciunile au apărut prima dată după un meci dintre Nikolai Davidenko şi Martin Vassalo Arguello. Ulterior, TIU a descoperit că mai multe reţele de pariori din Europa au câştigat bani serioşi în urma unor partide. Cu toate astea, nicio măsură nu a fost luată împotriva jucătorilor suspectaţi.

"Anchetatorii anunţau în 2008 că 28 de jucători ar trebui investigaţi, însă cum în 2009 s-a introdus un nou cod anticorupţie, nu s-au mai putut lua măsuri în privinţa încălcărilor anterioare şi nimic nu s-a întâmplat" dezvăluie jurnaliştii britanici, care precizează că în anii următori cei de la TIU au primit alerte cu privire la o bună parte dintre aceşti jucători.

Singura problemă este însă că nimic nu a putut fi demonstrat cu probe solide, după cum recunoaşte şi preşedintele ATP, Chris Kermode.

"E o mare diferenţă între dovezi şi informaţii. Tratăm situaţia cu foarte mare seriozitate. Trebuie să eliminăm orice tentativă de aranjare a unui meci, dar suntem conştienţi că astfel de situaţii există" a declarat preşedintele ATP.