Partida Simonei Halep se va juca marţi dimineaţă, nu înainte de ora 10:00. Asta din cauza faptului că în sesiunea de marţi dimineaţă de la Melbourne se vor juca doar meciuri din turul secund. Abia în sesiunea de seară, care va începe la ora 19:00, ora Australiei (10:00, în România) se vor disputa ultimele meciuri atât în turul feminin, precum şi în cel masculin, atunci fiind programat şi cel al Simonei.

Din câte se pare, meciul dintre Halep şi Zhang va fi găzduită de”Rod Laver Arena”, impresionanta arenă de la Melbourne, cu o capacitate de 14.820 de locuri.

Australian Open se va desfăşura în perioada 18-31 ianuarie.
Cel mai bun rezultat al Simonei la Australian Open sunt sferturile din ultimii doi ani.

"Cred că turneul este deschis oricărui rezultat. Cred că toată lumea are o şansă să se impună, cel puţin jucătoarele de top 10. Serena îşi va reveni. Este puternică şi va trece peste această accidentare. Toate jucătoarele au accidentări, tocmai ce am trecut şi eu peste una. Nu e uşor să te antrenezi. Nu poţi fi 100% pe teren", a spus Simona Halep la conferinţa de presă de dinaintea turneului.

Halep a lipsit de la turneul de la Brisbane, din cauza unei accidentări la tendonului lui Ahile, dar lucrurile s-au rezolvat la Sydney, acolo unde a jucat fără dureri în meciurile cu Karolina Pliskova şi Svetlana Kuzneţova. Totuşi, Simona acuză o răceală după venirea la Melbourne.

"Mă simt bine acum. Am jucat mai multe zile fără durere. Sunt pregătită pentru acest turneu şi să rămân sănătoasă până la final. Speram să nu observaţi asta, dar sunt puţin răcită. Îmi curge nasul, dar e ceva normal. Nu e nimic periculos. Este de la aerul condiţionat", a adăugat numărul 2 mondial.