"Pentru moment, el nu-şi poate mişca picioarele, chiar dacă resimte o anumită sensibilitate", a precizat Franz-Josef Seibert, chirurgul şef al spitalului universitar din Graz, unde este internat săritorul austriac.

Medicul a spus că este prea devreme să evoce sechelele pe termen lung care pot apărea.

Lukas Müller, fost campion mondial de juniori la sărituri cu schiurile în 2009, nu figura în selecţionata pentru aceste Campionate Mondiale care se vor încheia duminică la Bad Mitterndorf (el doar profita de competiţie pentru a exersa săriturile). Doctorul Ulf Karner, care l-a examinat miercuri, a evocat o "accidentare foarte gravă la coloana vertebrală".

În ceea ce priveşte competiţia propriu-zisă, astăzi s-au desfăşurat primele două manşe (campionul mondial de zbor cu schiurile se alege la capătul a patru manşe).

Peter Prevc, liderul la zi în Cupa Mondială, a bătut recordul trambulinei în prima manşă, ajungând la 243 de metri. Totuşi, nu slovenul este lider după două manşe, ci norvegianul Kennth Gagnes. Cu un stil mult mai bun în prima manşă, acesta a reuşit o săritură foarte bună şi în manşa secundă, când rezultatele au fost influenţate de coborârea barei de start, dar şi de apariţia ninsorii.

Chiar şi aşa, duelul la vârf este unul extrem de echilibrat, între primii 5 clasaţi fiind o distanţă de doar 10 puncte (1,2 puncte/metru se acordă la zbor cu schiurile). De menţionat faptul că recordul trambulinei a fost corectat azi de două ori: înainte ca Prevc să ajungă la 243 de metri, "bunicuţul" Noriaki Kasai (44 ani) fixase o nouă bornă cu cei 240,5 metri atinşi.

Duminică se va încheia competiţia, după ce pe trambulina Kulm va avea loc finala pe echipe.