Cele două s-au duelat însă în 2012, atunci când nici Halep nu reprezenta încă un nume mare în tenisul mondial: Simona s-a impus la Indian Wells, în prima rundă, cu un convingător 6-1, 6-1.

Jucătoarea de 26 de ani din China se află pentru a cincea oară în carieră pe tabloul principal de la Melbourne, după ediţiile din 2011, 2012, 2014 şi 2015), dar nu a trecut niciodată de primul tur. Practic, Zhang nu a câştigat niciun meci la Australian Open. Mai mult, ea nu s-a impus în nicio partidă disputată la un Grand Slam, având un palmares deloc de invidiat: 14 înfrângeri în14 partide. 

Pentru a ajunge în primul tur de la Openul australian, Zhang a disputat trei tururi de calificare, în care a trecut în ordine de Mandy Minella (6-3, 6-2), Tereza Martincova (6-1, 7-6) şi de Virginie Razzano (4-6, 6-2, 8-6).

Monica Niculescu - Teliana Pereira (Brazilia). Dacă va merge mai departe, sportiva noastră va da piept cu învingătoarea disputei Elizaveta Kulicikova - Andrea Petkovic (cap de serie 22).

Alexandra Dulgheru - Storm Sanders (Australia). În caz că va trece de favorita gazdelor, românca va avea un tur doi complicat (va întâlni câştigătoarea partidei Angelique Kerber (Germania, 7) - Misaki Doi (Japonia).

Irina Camelia Begu (29) - Johanna Larsson. În turul secund, sportiva născută în Bucureşti va juca împotriva învingătoarei disputei Madison Brengle (SUA) - Coco Vandeweghe (SUA).

Andreea Mitu - Julia Goerges (Germania). În caz de calificare, sportiva din România va evolua în turul următor contra învingătoarei din disputa Kimberly Birrel (Australia) - Karolina Pliskova (Cehia, 9).

Australian Open se va desfăşura în perioada 18-31 ianuarie.