”Nu putem exclude ca, în viitor, să înfiinţăm un campionat european cu mari cluburi din Italia, Germania, Anglia, Spania şi Franţa, sub egida UEFA sau a unei organizaţii private”, a spus Rummenigge, marţi, 12 ianuarie, în cadrul unui colocviu asupra fair-play-ului financiar, care a avut loc la Milano.

”Este vorba de o competiţie cu 20 de echipe şi poate că se vor putea disputa unele meciuri în America şi Asia”, a adăugat oficialul german, care deţine şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei europene a cluburilor de fotbal.

Potrivit lui Rummenigge, ”cele mai bune echipe devin din ce în ce mai puternice în raport cu altele, în marile campionate, iar un alt campionat este deja pe punctul de a luna naştere, în locul Champions League”.

Ipoteza avansată de conducătorul lui Bayern aminteşte de proiectele anterioare privind ”Superliga” europeană, turneu concurent competiţiilor UEFA, avansat de unele cluburi europene, în special la începutul anilor 2000, în epoca G14, care regrupa marile echipe de fotbal de pe continent.

Proiectul pare să fie, de asemenea, un mesaj adresat UEFA, al cărei preşedinte, Michel Platini, este suspendat în prezent pentru opt ani, în urma unei decizii a FIFA.

Rummenigge a primit sprijinul lui Andrea Agnelli, preşedintele lui Juventus Torino şi el însuşi membru al Asociaţiei europene a cluburilor, care a considerat insuficiente veniturile financiare rezultate în urma participării în Champions League.