"În 9 ianuarie 2016, Comitetul de Urgenţă al FIFA a luat decizia de a-l revoca pe Jerome Valcke din funcţia de secretar general cu efect imediat.

Acesta nu mai este secretar general al FIFA. Contractul a fost reziliat în mod anticipat. Funcţia de secretar general va fi în continuare deţinută interimat de Markus Kattner", a anunţat FIFA.

Săptămâna trecută, FIFA a anunţat, că în baza raportului final prezentat de Camera de investigaţii, Camera decizională a Comisiei de Etică a deschis o procedură care îl vizează pe secretarul general al forului mondial, Jerome Valcke.

Conform presei internaţionale, Comisia de Etică a FIFA a cerut suspendarea pentru nouă ani din orice activitate legată de fotbal a lui Jerome Valcke, pentru acuzaţii privind implicarea într-un scandal legat de bilete pentru Cupa Mondială din 2014. Valcke a negat aceste acuzaţii.

De asemenea, Comisia solicita ca Valcke să fie amendat cu 100.000 de franci elveţieni.

Valcke a fost suspendat în 8 octombrie 2015 pentru 90 de zile, iar în această săptămână organizaţia a recomandat extinderea suspendării cu încă 45 de zile.

În decembrie, preşedintele demisionar al FIFA, Sepp Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi opt ani din orice activitate legată de fotbal.