Informat în noaptea de vineri spre sâmbătă în legătură cu motivarea deciziei Camerei de judecată a FIFA, triplul câştigător al Balonului de Aur a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că intenţionează să facă apel.

În momentul anunţului suspendării fostului coordonator de joc al lui Juventus Torino şi al naţionalei Franţei, pe 21 decembrie, judecătorii FIFA au precizat doar că au reţinut împotriva acestuia acuzaţiile de "abuz de încredere", "conflict de interese" şi"gestiune neloială", eliminând-o pe cea de corupţie, însă fără să motiveze sancţiunea.

Acţiunile lui Platini au demonstrat, în opinia acestora, "un abuz de poziţie din postura sa de vicepreşedinte al FIFA şi membru al Comitetului Executiv al FIFA".

În cazul în care Camera de recurs a FIFA va confirma decizia colegilor lor de la Camera de judecată, Michel Platini se va putea îndrepta apoi către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, ultimul eşalon al justiţiei sportive.

Joseph Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, suspendat la rândul său pentru opt ani de către organizaţia pe care a prezidat-o începând din 1998, a anunţat în cursul zilei de duminică intenţia de a face apel, prin intermediul avocatului său.

Judecătorii FIFA i-au sancţionat pe cei doi responsabili pentru o plată de 1,8 milioane euro efectuată în 2011 de Blatter în contul lui Michel Platini. Elveţianul şi francezul au susţinut că acest vărsământ constituie plata unei munci de consilier efectuată de Platini pentru preşedintele FIFA între 1999 şi 2002, în baza unui contract verbal.