Fundaşul de 25 de ani de la Saint-Etienne nu l-a ales între primii 3 jucători propuşi pe fratele său, preferându-i în ordine pe Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi, poate surprinzător, Manuel Neuer, portarul Germaniei şi al lui Bayern Munchen.

Pogba va trebui să se mulţumească astfel cu locul pe care l-a primit în cea mai bună echipă a anului 2015, acolo unde a fost singurul reprezentant al lui Juventus şi al fotbalului din Serie A TIM.

Lionel Messi a câştigat pentru a cincea oară în carieră Balonul de Aur şi, chiar dacă victoria argentinianului poate fi cu greu pusă la îndoială, controversele nu au lipsit. Una dintre ele îi vizează pe selecţionerul şi pe căpitanul naţionalei Italiei, Antonio Conte şi Gianluigi Buffon.

Pe listele celor care au votat pentru Balonul de Aur 2015, numele celor doi nu apar. Conte şi Buffon nu au votat alături de restul selecţionerilor şi căpitanilor naţionalelor membre FIFA, iar în spatele acestei decizii s-ar afla un protest.

Potrivit jurnalistului italian Alessandro Alciato, federaţia le-ar fi cerut celor doi să nu participe la vot, în semn de protest faţă de excluderea lui Buffon din lista celor 23 de nominalizaţi la Balonul de Aur.

La vremea respectivă, lăsarea portarului lui Juventus în afara listei a reprezentat o mare surpriză şi a dat naştere la numeroase critici în presa italiană, care considera că veteranul de 38 de ani merita să se numere printre nominalizaţi, după rezultatele înregistrate de bianconeri în 2015.

Nu a fost singura controversă venită din Italia. Alessandro Florenzi a fost printre finaliştii la golul anului, cu reuşita de la mijlocul terenului împotriva Barcelonei, în Liga Campionilor, dar s-a clasat doar pe locul 3, după brazilianul Wendell Lira şi Lionel Messi.

"Italia e o ţară mai mică decât Brazilia. Voi încerca să înscriu un gol şi mai frumos anul acesta, deşi mă tem că nu e simplu", a declarat Florenzi, citat de Gazzetta dello Sport.

Reprezentanţii Moldovei, în momentul votingului, selecţionerul naţionalei Ştefan Stoica şi căpitanul Igor Armaş, au votat diferit unul faţă de celălalt.

Fotbalistul a votat un top trei exact cu cel final, în aceeaşi ordine ca la gală, Messi, Ronaldo, Neymar, în timp ce selecţionerul a trimis voturile pentru Messi, Vidal şi Hazard.