Portarul lui Bayern a fost desemnat "Sportivul anului 2014", notează presa internaţională. Neamţul l-a devansat pe lusitanul Cristiano Ronaldo în lupta pentru acest trofeu. Portarul lui Bayern a primit premiul din partea Asociaţiei Presei Sportive Europene (UEPS) şi a Asociaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor Sportivi (AIPS), reprezentate de Yannis Daras, preşedinte UEPS şi vicepreşedinte AIPS.

Neuer este doar al treilea fotbalist care câştigă acest premiu în cei puţin peste 30 de ani de când trofeul se decernează. Primul a fost francezul Michel Platini, în 1984, iar al doilea a fost tot un  neamţ, Lothar Matthaus, în 1990.

De asemenea, goalkeeperul de 29 de ani a fost votat şi "Sportivul european al anului 2014". Podiumul a fost completat de doi jucători de tenis. Este vorba de sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer.

"Mă bucur foarte mult pentru aceste premii, însă nimic n-ar fi fost posibil fără coechipieri" a declarat Neuer. "Cei care l-au văzut jucând la Campionatul Mondial au rămas foarte impresionaţi. Nominalizarea sa a venit ca urmare a meciurilor excelente pe care le face dar şi a modului în care se comportă atât în teren cât şi în afara lui" a declarat şi Yannis Daras.