Dovleacul sculptat, personajul principal de Halloween

Dovleacul sculptat, personajul principal de Halloween
Sursa: jurnal.md Foto: economica.net 2727 01.11.2014 19:07
Vampiri, mumii şi vârcolaci ! Asta puteai să vezi aseară, în mai multe localuri din capitală. Îmbrăcaţi în costume tematice, atât maturi cât şi copii, s-au adunat pentru a sărbători Halloweenul. Astfel, petrecăreţii s-au distrat până aproape de miezul nopţii, iar personajul principal al evenimentului a fost dovleacul sculptat.

În acest local, de exemplu, oaspeţii au fost întâlniţi de administratorul templului de groază, au mâncat bucate pregătite de maestrul pizzei fantome şi păpuşa ceaunului cu o singură mână. Sărbătoarea neobişnuită a fost cel mai potrivit prilej de întâlnire a personajelor parcă decupate dintr-o poveste înfricoşătoare.

Cea care nu doar i-a speriat pe oaspeţi în schimbul dulciurilor, dar şi le-a golit buzunarele, a fost spaima banilor.

Cei mai entuziasmaţi au fost totuşi copiii, care şi-au ales costumele de sărbătoare cu mult timp în urmă. Personajele de groază însă nu i-au speriat.

Ba din contra, ei s-au distrat de minune toată seara, alături de părinţii lor.

Halloweenul este o sărbătoare de origine celtică, ce se marchează în fiecare an în noaptea de 31 octombrie. Elementul specific al Halloweenului este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. În alte țări, această sărbătoare este considerată ca fiind sărbătoarea tuturor sfinţilor şi se marchează pe 1 noiembrie prin parade și carnavaluri.

Ştiri NON-STOP