O iniţiativă care nici pe departe nu se opreşte doar la ajutorul de primă necesitate, femeile îşi propun să realizeze proiecte de lungă durată prin care vor ajuta copii şi bătrânii. În continuare, vă invităm să urmăriţi un reportaj realizat de colegii noştri de la emisiunea ”Cealaltă Basarabie”.

Este drama pe care o trăieşte majoritatea moldovenilor rămaşi acasă. Sunt bătrâni rămaşi în voia sorţii, familii care o duc greu şi abia reuşesc să pună pe masă copiilor o cină caldă. Iată de ce moldovenii plecaţi se implică şi ajută!

Este şi cazul Organizaţiei de Voluntariat "Missione Sorriso" din Verona, care a decis să ajute locuitorii a trei sate din ţara noastră.

Zina este stabilită de 14 ani în Italia, dar nu a uitat de unde a pornit şi s-a apucat să-i ajute pe consătenii din Başcalia. Ştie cum e să ai rude cu nevoi speciale, care au nevoie de o îngrijire specială.

Corina este din judeţul Neamţ, România. A sensibilizat-o iniţiativa Zinei şi împreună au creat o organizaţie de voluntariat prin care să-i ajute pe moldoveni şi să le ofere şansa la zile mai bune.

Femeile vor, nu doar să ofere produse de primă necesitate, ci şi un spaţiu pentru bătrâni, în care să se simtă utili şi mai ales îngrijiţi.