Din înregistrarea video putem observa că automobilul are semnele care îi permit să aibă prioritate în trafic. Ceilalţi şoferi sunt obligaţi să îi cedeze trecerea, indiferent de direcţia de deplasare. Şi din imaginile filmate cu câteva luni în urmă de postul nostru de televiziune putem observa că anume aceasta este maşina de serviciu a procurorului general, Eduard Harunjen.

Solicitată să explice incidentul de pe Albişoara, Procuratura Generală a confirmat că maşina din imagini aparţine instituţiei.

”Procuratura a luat act de imaginile video, postate ieri pe Internet, în care o maşină a fost surprinsă încălcând regulile circulaţiei rutiere. Într-adevăr, automobilul din filmuleţ aparţine Procuraturii Generale. Materialele imediat au fost transmise Inspecţiei Procurorilor pentru efectuarea procedurii de documentare a cazului. S-a stabilit că, în acel moment, la volan era un şofer de la Procuratura Generală, care se afla în misiune de serviciu. După documentarea cazului, inspecţia urmează să adopte o decizie”

Potrivit regulamentului circulaţiei rutiere, folosirea dispozitivelor de iluminare exterioară şi a dispozitivelor de semnalizare luminoasă şi sonoră pot fi instalate doar pe maşinile Ministerului de Interne, ale Ministerului Apărării, ale Departamentului Instituţii Penitenciare, ale Serviciului Informaţii şi Securitate, dar şi cele ale Serviciului Protecţie şi Pază de Stat. Totodată, de astfel de lămpi beneficiază ambulanţele, maşinile de pompieri, cele care aparţin serviciilor depanare ale reţelelor de gaze naturale, termice şi electrice cu lumini giratorii de culoare albastră şi semnal sonor special. Aceste instituţii au dreptul să instaleze semnale luminoase şi sonore pe autovehicule doar cu acordul Direcţiei Supraveghere, Transport şi Circulaţie Rutieră din cadrul Inspectoratului Naţional de Poliţie. Restul persoanelor care îşi încorporează acest mecanism încalcă regulamentul circulaţiei rutiere.

Nimeni din cadrul Inspectoratul Naţional de Patrulare nu a răspuns la telefon pentru a comenta cazul maşinii procuraturii generale. Nu a fost de găsit nici procurorul general, Eduard Harunjen. Anterior, postul nostru de televiziune a surprins deplasarea cu semnale speciale a maşinii preşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc, pe Aeroportul Internaţional Chişinău.