Avocatul Nicoletei Malai afirmă că ea a fost în stare inconştientă de două ori, pe holul judecătoriei şi în izolator. Ivan Ungurean mai zice că starea ei de sănătate este extrem de gravă. A scăzut foarte mult în masa corporală, iar starea psihică se înrăutăţeşte din ce în ce mai mult.

Reprezentanţii Partidului Liberal au cerut eliberarea imediată din arest a primarului comunei Ghelăuza, raionul Străşeni.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat a postat pe facebook informaţii, potrivit cărora, Nicoleta Malai a fost reţinută de CNA după ce anul trecut a refuzat oferta PDM-ului de aderare la partid.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, ne-a spus că astfel de declaraţii sunt făcute în contextul anului electoral.

Primarul din Ghelăuza a fost reţinut pe 20 noiembrie 2017, în urma unor percheziţii, într-un dosar care vizează trucarea unor licitaţii, cu bani proveniţi din Fondul Ecologic pentru susţinerea unor proiecte locale. Nicoleta Malai a fost plasată în arest la domiciliu, iar la 12 martie 2018 i-a fost înlocuită măsura cu arest preventiv.