Informaţiile au fost prezentate la şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale.

Autărităţile spun că toate traseele din ţară sunt practicabile la această oră, iar pe anumite porţiuni condiţiile de circulaţie fiind mai anevoioase din cauza poleiului şi zăpezii. Cea mai dificilă situaţie s-a creat pe trei porţiuni de drumuri - Chişinău-Ungheni, Bălţi-Făleşti-Sculeni şi Edineţ-Otaci. Pe aceste sectoare lucrează echipele mobile de tracţiune, fiind tractate peste zece camioane.

Serviciile specializate activează în regim nonstop, în prezent sunt antrenate peste 250 de unităţi de tehnică specială şi distribuite 1550 de tone de material antiderapant.

Totodată, cinci localităţi din trei raioane şi UTA Găgăuzia sunt deconectate de la energia electrică, echipele speciale de intervenţie lucrând pentru remedierea situaţiei.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul zilei de duminică vor cădea ninsori mai puternice. Acestea vor continua, însă într-o cantitate mai mică, şi pe parcursul zilelor următoare.

De asemenea, vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Până pe 22 martie, temperatura aerului pe timp de noaptea se va situa între -5 şi -10 grade Celsius.