Un comandant adjunct al Trupelor de Carabineri, reţinut pentru 72 de ore

Un comandant adjunct al Trupelor de Carabineri, reţinut pentru 72 de ore
Sursa: jurnal.md Foto: anamariagallego.net 09.02.2018 15:00
Comandantul adjunct pentru lucru educativ al Batalionului 2 mobil, operativ cu dislocarea pe lângă Statul Major al Unităţii Militare 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI a fost reţinut astăzi, fiind bănuit de corupere pasivă.
 
Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în intervalul noiembrie – decembrie 2017, comandantul a pretins şi primit de la un subaltern 150 de euro pentru a-i acorda concediu de stimulare pe un termen de cinci zile.
 
„Bănuitul a procedat cu un alt militar în termen, de la care a estorcat şi primit 300 de euro pentru a-i acorda concediu anual de 5 zile înainte de termenul stabilit conform graficului concediilor anuale obligatorii ale militarilor”, se arată într-un comunicat.
 
Comandantul adjunct a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă închisoare de la trei la şapte ani cu amendă de până la 300 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI