Povestea de „iubire” a început în februarie 2016, când cei doi au început să comunice pe reţeaua de socializare. Escrocul, un bărbat de 35 de ani, din Suceava, şi-a creat un cont fals şi s-a dat drept o cântăreaţă de muzică populară din Republica Moldova.

 I-a vorbit frumos timişoreanului şi l-a convins, timp de aproape doi ani, să-i trimită bani din când în când prin intermediul unui sistem de transfer rapid.

Mai mult, tot timpul găsea scuze ca să nu vorbească la telefon. Omul îndrăgostit a făcut atâtea transferuri bancare încât în final, când a tras linie, a constatat că i-a dat peste 20 de mii de lei româneşti. Când s-a săturat de scuzele găsite de aşa-zisa cântăreaţă, timişoreanul i-a propus să se întâlnească.

Suceveanul a refuzat, aşa că victima îndrăgostită a început să-şi pună tot mai multe întrebări. Într-un final, s-a dus la Poliţie, iar forţele de ordine au făcut cercetările care se impuneau. Aşa l-au găsit pe bărbatul de 35 de ani din Suceava, care a fost reţinut, pe 5 februarie, în urma unor percheziţii.

Poliţiştii au ridicat două telefoane mobile, o tabletă şi înscrisuri. Omul este acuzat de fraudă informatică şi riscă să stea ani buni la închisoare.