VIDEO

Problemă soluţionată pe hârtie: Locuitorii satului Puhoi, nemulţumiţi că nu au curse suficiente spre Chişinău

Problemă soluţionată pe hârtie: Locuitorii satului Puhoi, nemulţumiţi că nu au curse suficiente spre Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.02.2018 19:19
Au dublat minciunile, nu cursele spre Chişinău! Asta spun oamenii din satul Puhoi, raionul Ialoveni, care în ultimii 10 ani au parte doar de promisiuni privind eficacitatea transportului public interurban. Lumea este indignată că Ministerul Economiei şi Infrastructurii a soluţionat problema doar pe hârtie. Autorităţile locale spun că participarea la un concurs public din Chişinău este sub semnul întrebării. 

Primarul satului spune că până la 15 februarie trebuie să fie deschise 10 curse pentru ca să poată participa la concurs, alături de alţi agenţi transportatori.

Deocamdată, sătenilor nu le rămâne nimic altceva decât să urmărească microbuzele supraîncărcate care le tranzitează localitatea. 

Cei mai nenorociţi sunt studenţii, care ar trebui să plece în fiecare dimineaţă la Chişinău.

Secretarul de stat în domeniul transportului, Serghei Bucătaru, este de părere că problema satului Puhoi este una artificială. El declara anterior că sunt 12 curse directe spre Chişinău, iar alte 38 tranzitează satul.

Localnicii ameninţă cu proteste în faţa Parlamentului şi Guvernului, dacă nu va fi găsită o soluţie acceptabilă până la 8 februarie. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI