VIDEO

Primarul de Puhăceni, acuzat că transformă satul într-o zonă industrială; Oamenii se plâng că localitatea se pierde în cariere de nisip

Primarul de Puhăceni, acuzat că transformă satul într-o zonă industrială; Oamenii se plâng că localitatea se pierde în cariere de nisip
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.02.2018 19:56
Oamenii din Puhăceni, raionul Anenii Noi, s-au pomenit într-o confruntare deschisă cu primarul localităţii, care este acuzat că de vreo trei ani transformă satul într-o zonă industrială. Un loc pitoresc pe timpuri, Puhăceni se pierde acum în cariere de nisip. De vină ar fi primarul Denis Plămădeală, exponent al Partidului Democrat.

La rândul său, acesta spune că este obligat să permită lichidarea terenurilor agricole în favoarea carierelor de nisip.  Oamenii spun că au de suferit nu doar cei din Puhăceni, dar şi alţii, din satele vecine.

Locuitorii satului spun că unele terenuri agricole sunt transformate în cariere, chiar dacă expertiza ecologică arată că acest lucru este strict interzis.

La telefon, primarul de Puhăceni, Denis Plămădeală, ne-a spus că este obligat să transforme păşunile în cariere de nisip.

El a confirmat că procesul de transformare a terenurilor agricole în cariere va continua.

Localnicii din Puhăceni afirmă că vor continua lupta cu nimicirea terenurilor agricole până când va fi găsită o soluţie. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI