Scandal în jurul trupei care va reprezenta RM la Eurovision 2018, după ce membrii acesteia au pozat cu drapelul transnistrean; Ex-consilier prezidenţial: Spune totul despre intenţiile adevărate ale PD

Scandal în jurul trupei care va reprezenta RM la Eurovision 2018, după ce membrii acesteia au pozat cu drapelul transnistrean; Ex-consilier prezidenţial: Spune totul despre intenţiile adevărate ale PD
Sursa: jurnal.md Foto: Facebook 25.02.2018 11:20
Desemnarea trupei DoReDos în calitate de reprezentant al Republicii Moldova la Eurovision, după ce membrii acesteia s-au fotografiat cu drapelul regiunii transnistrene la un concurs muzical în Rusia, seamănă cu o operaţiune specială de compromitere a ceea ce a mai rămas valid în RM, consideră fostul consiler prezidenţial Vlad Ţurcanu.

„O poză care spune totul despre intenţiile adevărate ale guvernării de la Chişinău, condusă de Partidul Democrat, care trimite să reprezinte Republica Moldova la concursul Eurovision o trupă muzicală ce se fotografiază cu drapelul sovietic al regiunii separatiste transnistrene. Autorul cântecului cu care trupa s-a calificat la Eurovision este muzicianul rus Filip Kirkorov, care a fost prezent la preselecţia naţională de aseară desfăşurată de televiziunea publică. Membrii formaţiei au fost decoraţi anul trecut de Igor Dodon pentru câştigarea unui concurs de muzică din Federaţia Rusă”, a menţionat Vlad Ţurcanu.

„Ori de câte ori reprezentanţi ai actualei guvernări (inclusiv miniştri “tehnocraţi”) vor susţine că sunt proeuropeni, trebuie să li se arate această poză. Lor şi partenerilor acestora. Ei vor să integreze în UE un teritoriu sovietizat şi rusificat prin anularea spiritului Declaraţiei de Independenţă. N-ar trebui să fim surprinşi, de vreme ce sloganul lor este: Nothing personal, just business”, a mai spus fostul consiler prezidenţial.

Precizăm că, în urma competiţiei naţionale desfăşurată ieri seara, formaţia DoReDos a primit 3813 voturi (12 puncte) de la public şi 104 voturi (12 puncte) de la juriu. La concurs au participat 16 concurenţi şi grupuri muzicale. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI