Pentru reparaţia grădiniţei de copii „Prietenia” din satul Pîrliţa, raionul Ungheni, vor fi alocate 3,17 milioane de lei. De menţionat că autorităţile locale au transferat deja 30 de mii lei în acest scop.

Totodată, pentru finisarea reabilitării acoperişului şcolii sportive raionale din Drochia vor fi alocate mijloace financiare suplimentare în sumă de 472,5 mii de lei. Anterior în acest sens au fost transferate alte 462 mii de lei.

Ambele edificii au avut de suferit din cauza ploilor abundente din vara anului 2016 şi, respectiv, 2017.

Pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente din aprilie 2017, Ministerului Educaţiei îi vor fi transferaţi 2,32 milioane de lei. Banii vor fi utilizaţi pentru reparaţia Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, a Casei-Muzeu „A. S. Puşkin”, a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” şi a sediului Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare „JOC”.

Fondul de intervenţie al Guvernului este destinat finanţării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, în caz de epidemii, incendii, precum şi în alte situaţii de criză.