Proiectul prevede un nou regulament pentru concedierile colective în Republica Moldova. Astfel, concedierile colective se vor efectua după următoarea formulă: într-o perioadă de 30 de zile, cel puţin zece salariaţi în unităţile care încadrează nu mai mult de 20 şi mai puţin de 100 de salariaţi,  cel puţin 10 % din numărul salariaţilor în unităţile care încadrează cel puţin 100, dar nu mai mult de 300 de salariaţi şi cel puţin 30 de salariaţi în unităţile care încadrează cel puţin 300 de salariaţi. 

În acest caz angajatorul va trebui să informeze în scris despre apropiatele concedieri reprezentanţii salariaţilor din unitate, indicând motivele şi perioada concedierilor, să trimită Agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă o notificare care să cuprindă informaţia cu privire la concedieri şi să transmită o copie a notificării reprezentanţilor salariaţilor.

Totodată, angajatorul va iniţia consultări cu reprezentanţii salariaţilor privind posibilităţile de a evita concedierile colective sau de a reduce numărul salariaţilor afectaţi, precum şi de a atenua consecinţele concedierilor prin recurgerea la măsuri sociale de suport, cum ar fi redistribuirea sau recalificarea salariaţilor concediaţi.