Sesiunea de BAC ar putea fi susţinută de patru ori pe an

Sesiunea de BAC ar putea fi susţinută de patru ori pe an
Sursa: jurnal.md Foto: a1.ro 21.02.2018 11:20
Sesiunea de bacalaureat ar putea fi susţinută de patru ori pe an. O  iniţiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată la Parlament de Grupul Parlamentar Popular European.

Astfel, pe parcursul unui an de studii ar putea fi organizate patru sesiuni de examinare şi nu două, aşa cum prevede actuala legislaţie.
 
Autorii iniţiativei propun ca, în caz de nepromovare a celei de-a doua sesiuni de examinare ordinare, candidaţii să mai poată susţină examenul de Bacalaureat de alte două ori în timpul anului, cu acoperirea costurilor de organizare repetată.
 
Deputaţii din Grupul PPE argumentează că actualele prevederi legale sunt restrictive şi creează bariere celor care doresc să promoveze învăţământul liceal. Aceştia consideră nejustificat termenul de aşteptare de 12 luni, conform actualelor prevederi, pentru a susţine repetat examenul la disciplinele la care elevii au obţinut note mai mici decât 5.

Potrivit iniţiativei, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va fi responsabil de organizarea şi stabilirea taxelor de înscriere la sesiunile repetate de Bacalaureat în dependenţă de costurile aferente de organizare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI