Fondatorii platformei caritate.md resping acuzaţiile din investigaţia RISE Moldova

Fondatorii platformei caritate.md resping acuzaţiile din investigaţia RISE Moldova
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 20.02.2018 23:27
Fondatorii platformei caritate.md afirmă că investigaţia realizată de RISE Moldova nu le dovedeşte vinovăţia şi că ei nu răspund de acţiunile medicilor din Turcia, acuzaţi că nu au efectuat intervenţiile chirurgicale necesare. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, după ce ieri a fost publicat un material în care se vorbeşte despre o afacere pusă la cale pe seama copiilor grav bolnavi. 
Conferinţa a durat mai bine de două ore, timp în care fondatorii platfomei caritate.md au declarat că deţin dovezi care ar demonstra că investigaţia ar fi fost realizată cu scopul de a-i denigra, însă nu au dat niciun nume.

„Este vorba despre două cazuri: Elena Cibotaru şi Valeria Georgiana. Aceste două cazuri, din 305 cazuri finalizate. Au fost alese doar două cazuri şi noi vrem să ne exprimăm opinia cât de obiectiv este”, susţine Alexandru Rusnac, fondator caritate.md.

„Doamna Lena şi tatăl, părinţii acestui copil mi-au cerut sfatul referitor la clinică. Le-am făcut legătura cu clinica Medical Park din Turcia”, a spus Svetlana Sainsus, cofondator caritate.md.

Rusnac şi Sainsus afirmă că i-a propus familiei Cibotaru să colecteze bani pentru ca fiica lor să fie investigată într-o oricare altă clinică de peste hotare, însă soţii ar fi refuzat. Cât despre lipsa actelor după externarea bolnavilor din spitalul din Turcia, cei doi afirmă că, de fapt, ar fi vorba despre o întârziere, pe motiv că documentele trebuiau să fie traduse. Şi acuzaţiile aduse de cealaltă mamă intervievată de reporterul RISE Moldova au fost respinse. Fondatorii platformei afirmă că la operaţia fiicei acesteia a asistat chiar şi un medic din Republica Moldova.

Mai mult, cei doi spun că familia Cibotaru ar fi încercat să convingă şi alţi beneficiari că intervenţiile ar fi fost mimate.

La invitaţia fondatorilor platformei, la conferinţă au fost prezenţi mai mulţi părinţi care susţin că şi-au tratat copiii în clinica din Turcia. În acelaşi timp, deputatul PD Sergiu Sîrbu a publicat pe contul său de Facebook o cerere către procurorul general, Eduard Harunjen, prin care îi solicită acestuia să prezinte Parlamentului informaţii cu privire la cauza penală pornită pe subiectul actelor de caritate vizate în investigaţia jurnalistică realizată de RISE Moldova. Precizăm că ancheta jurnalistică respectivă relevă faptul că soţia lui Sergiu Sîrbu, Ina, se află în relaţii de prietenie cu Svetlana Sainsus, pe care a ajutat-o în cazurile unor copii bolnavi. Deocamdată, fondatorii caritate.md nu au fost audiaţi în cadrul dosarului. 
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI