VIDEO

Reţinută după mai multe luni de filaj: O tânără din Drochia recruta fete pentru prestarea serviciilor de prostituţie în Turcia

Reţinută după mai multe luni de filaj: O tânără din Drochia recruta fete pentru prestarea serviciilor de prostituţie în Turcia
Sursa: jurnal.md Foto: border.gov.md 02.02.2018 12:31
O tânără de 29 de ani, originară din raionul Drochia, a fost reţinută de poliţiştii de frontieră după mai multe luni de măsuri speciale. Conform informaţiilor, bănuita selecta tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, din localităţile rurale şi cu situaţie materială precară, pentru prestarea serviciilor de prostituţie peste hotare.

În timpul unor percheziţii în apartamentul închiriat de suspectă, angajaţii Poliţiei de Frontieră au depistat trei tinere care deţineau asupra lor paşapoarte şi există bănuială că ar fi potenţiale victime a prostituţiei.

Totodată, în această perioadă, ofiţerii de investigaţii speciale şi urmărire penală ai Poliţiei de Frontieră au filat patru cetăţeni ai Republicii Moldova şi Turciei, cu vârste cuprinse între 29 - 35 de ani, care ar fi convins mai multe tinere moldovence pentru prestarea serviciilor sexuale în oraşul Antalya, Turcia.

Până la locul de destinaţie, bănuiţii aveau o schemă infracţională bine organizată. Ei perfectau actele de călătorie şi procurau biletele spre Turcia din Federaţia Rusă, pentru a camufla scopul real al călătoriei tinerelor.

Cazul este cercetat în continuare de către ofiţerii de investigaţii speciale şi urmărire penală ai Poliţiei de Frontieră, fiind întreprinse toate măsurile necesare pentru identificarea altor persoane, care au căzut pradă acestei ilegalităţi.

ULTIMELE ŞTIRI