Autorităţile locale au declarat stare de urgenţă în departamentele Beni, Cochabamba şi Tarija, din sudul Boliviei, în condiţiile în care peste 100 de locuinţe şi 12,045 hectare de culturi agricole au fost distruse complet.

"Avem aproximativ 50.000 de locuitori afectaţi de diferite tipuri de fenomene meteorologice, ploi, inundaţii, revărsări ale râurilor, grindină, furtuni cu descărcări electrice, alunecări de teren. Datele adunate până în prezent ne arată că intrăm într-o situaţie de alertă şi că ploile vor continua, iar asta ne îngrijorează cel mai mult", a declarat Carlos Eduardo Bru.

Preşedintele bolivian Evo Morales a condus operaţiunea de ajutorare a familiilor afectate în oraşul Tupiza, aflat în apropierea graniţei cu Argentina. Aproximativ 50 de case au fost distruse complet, iar Morales a promis reconstruirea acestora.

Ploile torenţiale afectează Bolivia de o săptămână, dar în ultimele zile s-a înregistrat un record de precipitaţii. În oraşul Yacuiba au căzut 194,2 litri de apă pe metru pătrat în 24 de ore, în condiţiile în care precedentul record era de 178 de litri pe metru pătrat în 1985.