FOTO

Moldovenii vor putea să-şi perfecteze paşapoarte de tip nou începând cu 5 februarie // FOTO

Moldovenii vor putea să-şi perfecteze paşapoarte de tip nou începând cu 5 februarie // FOTO
Sursa: jurnal.md Foto: asp.gov.md 02.02.2018 14:35
Moldovenii vor putea perfecta paşapoarte de tip nou începând cu 5 februarie. Noile documente vor avea un grad sporit de protecţie, un design nou, dar vor avea acelaşi preţ şi termen de valabilitate.

Designul nou al paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova include imagini ale monumentelor şi obiectivelor turistice din ţară, precum Arcul de Triumf, Clopotniţa Catedralei Mitropolitane din Chişinău, monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, clădirea Muzeului Naţional de Istorie, complexul muzeal Orheiul Vechi şi Mănăstirea Căpriana.

Cei care deţin paşapoarte de tip vechi le pot utiliza până la expirarea termenului de valabilitate.

În legătură cu lansarea în producere a paşaportului de tip nou, pentru data de 5 februarie, se sistează recepţionarea cererilor pentru serviciile eliberare a paşaportului în regim de urgenţă - de 1, 3, 6 şi 24 de ore.

Paşapoartele biometrice noi sunt implementate în contextul realizării Programului Naţional de implementare a Planului de Acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană, în domeniul liberalizării regimului de vize conform recomandărilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI