Membrii unei grupări criminale, în arest pentru spălare de bani şi evaziune fiscală

Membrii unei grupări criminale, în arest pentru spălare de bani şi evaziune fiscală
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 02.02.2018 15:38
Cel puţin 15 indivizi sunt cercetaţi pentru că ar fi implicaţi într-o schemă de spălare de bani, fiind bănuiţi şi de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Cinci persoane se află în stare de arest, iar opt au fost audiate.

Potrivit informaţiilor, gruparea criminală era specializată în evaziune fiscală şi legalizarea mărfurilor agricole şi mijloacelor financiare obţinute în urma vânzării producţiei agricole.

„În 2017, membrii grupului criminal, prin intermediul a trei companii autohtone, precum şi şapte persoane fizice interpuse, au creat o schemă de lichefiere a banilor în sumă de 65 de milioane de lei, proveniţi din vânzări necontabilizate, precum şi evaziune fiscală de peste 6 milioane de lei, care reprezintă TVA neachitat către bugetul de stat”, se arată într-un comunicat.

„Membrii grupului îşi reţineau un comision de 9% din suma tranzacţiilor. Restul banilor ajungeau în numerar la producătorii agricoli. Persoanele interpuse se alegeau cu 0,5% din banii ridicaţi. Bănuiţii activau în capitală, prin intermediul a trei bănci”, spun procurorii.

O parte din bănuiţi sunt inculpaţi sau condamnaţi pentru infracţiuni similare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI