Oamenii şi-au arătat nemulţumirea faţă de propunerea primarului democrat, spunând un „NU” ferm.

„O situaţie absolut stânjenitoare pentru Candu, Filip şi Gaburici, joi la Hânceşti, unde au avut o întâlnire cu activul raionului la ora 17:00, raportată de martori oculari. După discursuri triumfaliste că râuri de lapte şi miere curg de la o vreme, un primar PD-ist a cerut, luat de valuri, închiderea postului „Jurnal TV„. Reacţia sălii a fost promptă, cu o dezaprobare colectivă, manifestată printr-un „ Nuuuuu„ ca un vuiet”,  a scris jurnalistul Ion Terguţă pe pagina sa de Facebook.

În faţa oamenilor nu s-au putut opune nici Candu, Filip şi Gaburici, trecând subtil la un alt subiect. Potrivit jurnalistului, cei trei nici nu au venit cu vreo reacţie.

„Doar de acolo aflăm adevărul” a fost argumentul sălii. Activiştii PD, Candu, Filip şi Gaburici au tăcut şi au trecut discret la alt subiect. Scenariul nu a funcţionat. Deranjant este faptul că preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, premierul Pavel Filip şi ministrul economiei, Chiril Gaburici, nu au reacţionat nici într-un fel. Acest detaliu spune mult despre calitatea lor ca şi oameni de stat”, mai spune Ion Terguţă.

 „Hânceşti nu este şi nu a fost un raion PD-st. Şi cei trei ştiu asta. Faptul că oamenii au fost forţaţi să treacă la PD nu înseamnă că acest lucru i-a schimbat. Ce va urma va fi şi mai interesant”, a adăugat Ion Terguţă.