Despre lipsa unei concurenţe anunţă Asociaţia Obştească "Părinţi solidari". Într-un raport al acesteia se arată că cele cinci întreprinderi vin cu aceleaşi preţuri pentru meniurile din instituţiile de învăţământ din Chişinău.

Meniurile model nu sunt făcute publice, iar unele nu conţin fructe proaspete şi nici nu afişează preţul produselor. „Părinţii Solidari” spun că singura modalitate de evaluare a ofertelor se face în baza numărului de calorii. Totodată, antreprenorii câştigă sume mari din activitatea comercială prestată în instituţiile de învăţământ.

Expertul în licitaţii Valeriu Ciorbă susţine că ofertanţii sunt trataţi într-un mod diferenţiat.

Totodată, potrivit Agenţiei Achiziţii Publice, firma implicată în scandalul licitaţiilor trucate şi alimentelor alterate a revenit pe piaţă.

Şeful interimar al Direcţiei generale Educaţie, Tineret şi Sport, Viorica Negrei, susţine că nu există alţi ofertanţi din cauza sumei mici, alocate pentru alimentaţia copiilor.

Primăria afirmă că cea mai mare parte a cheltuielilor, aproximativ două miliarde de lei din buget, sunt îndreptate spre educaţie.