​Persoanele implicate în cazul femeii care a fost lăsată să nască singură în veceul Institutului Mamei şi Copilului, suspendate din funcţie

​Persoanele implicate în cazul femeii care a fost lăsată să nască singură în veceul Institutului Mamei şi Copilului, suspendate din funcţie
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.01.2018 16:14
Persoanele implicate în cazul femeii care a fost lăsată să nască singură în veceul Institutului Mamei şi Copilului au fost suspendate din serviciu pe durata desfăşurării anchetei, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Odată cu stabilirea acestora, toţi cei care se pot face vinovaţi, care au admis încălcări ale eticii şi deontologiei medicale, precum şi a regulamentului de activitate a subdiviziunii, vor fi sancţionaţi şi se vor lua toate măsurile corespunzătoare.

„Examinând comisional cazul, venim cu precizări care fac referire la partea medicală a acestuia. Pacienta a fost internată în cadrul IMSP Institutul Mamei şi Copilului în data de 09.12.2017. Aici a fost investigată clinic şi paraclinic, iar pe 11.12.2017, a fost efectuată ultrasonografia, care a confirmat diagnosticul de anomalii de dezvoltare ale fătului, la care s-au anexat markerii de aberaţii cromozomiale. În data de 11.12.2017, a fost discutat cazul în cadrul unui consilium medical, cu recomandarea întreruperii medicamentoase a sarcinii, la indicaţii medicale (avort medicamentos).
În aceeaşi zi, a fost iniţiată întreruperea sarcinii, conform protocolului. Procedura de întrerupere a sarcinii până în 22 săptămâni, se efectuează prin administrarea preparatelor, standard, după schemă, care provoacă apariţia contracţiilor uterine şi pot declanşa în orice moment expulzia. Pacienta nu a fost internată pentru naştere, aceasta prezentând o sarcină în termen de 21 de săptămâni, cu făt la care au fost depistate malformaţii congenitale multiple de dezvoltare şi, la indicaţii medicale, s-a produs avortul tardiv provocat medicamenos, momentul de producere al căruia nu poate fi anticipat. La data de 14.12.2017, a avut loc avortul medicamentos provocat. Pacienta a fost externată pe 15.12.2017, cu recomandările medicului curant şi sub supravegherea medicului de familie”, se arată într-un comunicat de pe site-ul instituţiei. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI