Ministerul Sănătăţii a iniţiat o anchetă internă privind cazul femeii care a fost lăsată să nască singură în veceul Institutului Mamei şi Copilului

Ministerul Sănătăţii a iniţiat o anchetă internă privind cazul femeii care a fost lăsată să nască singură în veceul Institutului Mamei şi Copilului
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.01.2018 11:36
Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale s-a autosesizat şi a iniţiat o anchetă internă pe marginea cazului relatat de pacienta  internată la Institutul Mamei şi Copilului, care  spune că a avortat singură în veceu. Ancheta independentă vizează examinarea asistenţei medicale acordate şi respectarea eticii şi deontologiei medicale a personalului din cadrul instituţiei vizate.

„Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale condamnă ferm manifestările de atitudine neglijentă, ignoranţă şi abaterile de la normele de etică şi deontologie medicală. Astfel, cei care se vor face vinovaţi vor fi sancţionaţi potrivit legii ”, se arată într-un comunicat emis de instituţie.

Precizăm că femeia susţine că a avut parte de o experienţă îngrozitoare la Institutul Mamei şi Copilului.  A trecut prin dureri îngrozitoare fără să aibă parte de atenţia medicilor, iar după trei zile de chinuri a ajuns să nasă în unul dintre WC-urile instituţiei.

Tânăra şi-a făcut publică istoria pe un grup de pe Facebook. Totul s-ar fi întâmplat acum două săptămâni, nevoită să nască având un termen de doar 21 de săptămâni.

Administraţia Institutului Mamei şi Copilului a emis un comunicat de presă în care anunţă că s-a autosesizat pe marginea aceastui caz, dar precizeaă că nu a parvenit nicio plângere care să facă referire la acest caz şi nu a fost înregistrată nicio petiţie oficială.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI