Update

Trafic intensiv la frontieră: Moldovenii se întorc acasă pentru a sărbători Crăciunul pe stil vechi

Trafic intensiv la frontieră: Moldovenii se întorc acasă pentru a sărbători Crăciunul pe stil vechi
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 03.01.2018 12:49
16:21
Update

Traficul prin punctul de trecere comun Criva-Mamaliga, aglomerat şi la această oră

În continuare se atestă un flux sporit de călători şi mijloace de transport în punctul de trecere comun Criva - Mamaliga, informează Poliţia de Frontieră.

Pentru a evita formarea rândurilor în acest punct de trecere, şoferii sunt îndemnaţi să aleagă altele din apropiere, setând GPS-ul prin punctele de trecere Briceni-Rosoşeni sau Larga-Kelmenţî.

Trafic intens la mai multe puncte de trecere a frontierei. De dimineaţă se atenstă un flux masiv de călători la Leuşeni, Albiţa şi Criva-Mamaliga. 

Poliţia de Frontieră recomandă cetăţenilor moldoveni care şi-au planificat vacanţele la munţi în Ucraina să opteze pentru punctele de trecere din proximitate Briceni-Rossoşeni sau Larga-Kelmenţî.

Având în vedere că zilele următoare mulţi din conaţionali vor reveni acasă pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi, dar şi mulţi vor pleca în afara ţări în vacanţele planificate, se vor estima creşteri semnificative ale traficului de persoane şi mijloace de transport.

În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră spun că vor activa în continuare la capacitate maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier, reducerea timpilor de aşteptare la controlul de frontieră şi evitarea formării cozilor în punctele de trecere. 

În 2017, cea mai tranzitată zi din ajunul Crăciunului pe stil vechi a fost data de 3 ianuarie, cu un flux de 56 792 traversări persoane şi 12 332 traversări mijloace de transport, iar cel mai solicitat punct de trecere a fost Leuşeni – 12 455 traversări persoane.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI